В Луганську за «пособництво українським диверсантам» схопили пенсіонерку / Скріншот

У Луганську "поліція" "ЛНР" затримала майже 70-річну жінку. Вона ніби розклеювала проукраїнські листівки.

А потім у неї в квартирі буцімто вилучили цілий склад вибухівки, передає "Радіо Свобода".

На початку лютого угруповання "ЛНР" оприлюднило "закон" "Про протидію екстремістській діяльності". Такою проголошені навіть заклики до "порушення цілісності ЛНР". А "громадянами ЛНР", на яких розповсюджується "закон" передусім, названі усі, хто проживав на території окупованої Луганщини на 12 травня 2014 року.

Відео дня

Читайте такожВ зоні АТО українські військові затримали диверсантаТобто будь-хто з переселенців, хто засвітився з проукраїнськими поглядами та закликами звільнити Луганщину, опинившись на окупованій території, може бути арештований на підставі цього "закону". 

Затриману пенсіонерку звинуватили у проукраїнській пропаганді. А згодом – у пособництві "українській диверсійно-розвідувальній групі".

Сусідам пенсіонерки дільничний "поліцейський" розповів, що її затримали за розклеювання листівок. Згодом пост про арешт з'явився у соцмережі:

"Радіо Свобода" вдалося дізнатися, що пенсіонерку звинувачують у тому, що вона нібито за 20 хвилин ходьби від свого дому, на будинку №2 у кв. Левченка, "розклеювала листівки з українською символікою і текстом "Донбас, вставай! Росія тебе зрадила! Обирайте майбутнє, обирайте Україну". Нібито вилучено 12 листівок.

Також їй "шиють" незаконне придбання й зберігання зброї.