СММ ОБСЄ помітила техніку бойовиків на Донбасі / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що зафіксували велике зосередження важкої зброї на окупованих територіях Донбасу та сотні ящиків з боєприпасами і снарядами.

Про це йдеться у звіті місії за минулі вихідні, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Зокрема, 10 серпня за лініями відведення, проте поза межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному урядові України районі безпілотний літальний міні-апарат СММ виявив сукупно 18 буксируваних гаубиць (вісім 2A36 «Гіацинт-Б», 152 мм, і десять 2А65 «Мста-Б», 152 мм) на території військового об'єкта на північ від населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська).

Відео дня

Читайте такожМісія ОБСЄ за вихідні зафіксувала близько 170 вибухів на Донбасі - звіт

Також на території іншого об'єкта за приблизно 1 км на північний захід той самий безпілотник СММ виявив рухомий розвідувальний пункт (ПРП-4 «Нард») і 775 ящиків із боєприпасами (деякі з них, за оцінкою, нові), а також 118 ящиків із снарядами для реактивних систем залпового вогню (БМ-21).

Крім того, пізніше інший безпілотний літальний апарат, дальнього радіусу дії, знову зафіксував 6 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм) на території зазначеного військового об'єкта на північ від Хрустального, розміщених із порушенням ліній відведення.

Наступного дня, 11 серпня, спостерігачі бачили 4 РСЗВ (БМ-21) біля Новоамвросіївського (56 км на схід від Донецька).

Як повідомляв УНІАН, спостерігачі СММ ОБСЄ 6 серпня помітили 24 танки типу Т-72 російських окупаційних військ на Донбасі.

Раніше, 1 серпня, безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ помітив на окупованій частині Луганської області рух конвою з восьми гаубиць контрольованих Росією бойовиків. Також безпілотник ОБСЄ помітив 12 танків - шість Т-64 та шість Т-72 - неподалік Хорошого.