Жителька непідконтрольного української влади Донецька показала, як в грудні виглядає селище Жовтневе, що примикає до аеропорту, до лінії фронту.

Це найбільш обстрілювана частина Донецька, найбільш активні бої в цьому районі йшли в 2014-2015 роки, на цей період припали й найбільш масові руйнування, наслідки яких збереглися до цих пір, передають "Донецькі новини".

Відео дня

Донеччанка Наталія уточнила, що їздила до Міськлікарні № 21 на таксі, і водій дозволив зняти шлях. Вона проїхала по маршруту: міська лікарня № 21 на проспекті Кремлівський – проспект. Маршала Жукова – проспект Колгоспний – вул. Стратонавтів – Новогнатівське кладовищі.

Автор підкреслила, що на вулицях мало людей і машин. «Це ж червона зона. Небезпечний район, прифронтова зона. Це не центр. Приватний сектор практично зруйнований, там ніхто не живе. А де людей бачили – там багатоповерхівки. Їх відновили. Але багато людей виїхали», – зазначила Наталя.

Читайте такожУ "ДНР" розклеїли проукраїнські листівки (фото)

Вона зафіксувала Міськлікарні № 21, яку співробітники прикрасили до Нового року. «Цей район сильно постраждав в попередні роки. Незважаючи ні на що, лікарня працювала всі ці роки», – акцентувала дончанка.

Далі Наталія попрямувала по проспектах Кремлівський та Маршала Жукова, для яких характерні хрущовські п'ятиповерхівки. І хоча більшість будинків тут відновили після обстрілу, тим не менш наслідки ще явні. У будинках і біля торгових об'єктів багато віконні прорізи забиті фанерою або затягнуті плівкою, що збереглися скла досі укріплені захисними хрестами з скотчу... На ринку залишилися ще згорілі після обстрілу павільйони.

Як повідомляв УНІАН, мешканка окупованого Донецька показала, як в грудні виглядає Київський проспект, по якому в довоєнний період городяни, зокрема, прямували в аеропорт.