Ілюстрація REUTERS

На Донбасі окупаційні війська проводять масштабні навчання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані Головного управління розвідки МОУ.

"Командування російських окупаційних військ проводить на окупованих територіях масштабне командно-штабне навчання з відпрацювання питань управління діями з’єднань, частин і підрозділів під час ведення оборони з подальшим переходом у контрнаступ з метою виходу до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей", - зазначив Гуцуляк.

Відео дня

Читайте такожОфіцер ЗСУ показав нещодавно ліквідованих на Донбасі бойовиків (фото)

За його словами, в рамках навчання до вищого ступеня бойової готовності приведено більшість підрозділів російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

"У ході навчання передбачено розгортання командних пунктів окремих з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ у нових районах на непідготовленій і незнайомій місцевості. У такий спосіб російське окупаційне командування намагається досягти максимального наближення проведення заходів бойової підготовки до умов ведення бойових дій", - додав речник Міноборони.

Крім того, за даними розвідки, російське окупаційне командування проводить серед особового складу т.зв. «роз’яснювальну роботу», що скасування т.зв. «13-ї заробітної плати», замість якої буде виплачено лише премію у розмірі 5 тис. російських рублів. Такі дії окупанти пов’язують із "непередбачуваними витратами на посилення бойової готовності" нібито у зв’язку з "напруженням ситуації в Україні та можливим наступом ЗС України".