REUTERS

Про це прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила у Facebook, коментуючи сьогоднішні підсумки відеоконференції Тристоронньої контактної групи з представниками бойовиків.

Читайте такожСБУ: З полону бойовиків вже звільнили понад 2,5 тис осіб

«На жаль, представники т. зв. «ДНР» і «ЛНР» проявляють себе як неконструктивні переговорники. Мова йде про їхнє своєрідному прочитання деяких пунктів Мінського угоди, зокрема, про спроби прив'язати доставку гуманітарної допомоги мирним жителям і обмін заручниками і незаконно утримуваними особами до якимось неіснуючих домовленостей», - написала Оліфер.

Відео дня

При цьому сказано, що українська сторона ще раз нагадує про пункт 6 Мінської угоди - обмін заручниками і незаконно утримуваними особами.

"Україна виконала все необхідне для відповідного обміну у форматі «всіх на всіх», як це і передбачено Мінською угодою", - сказав Кучма, слова якого цитує Оліфер.

Також повідомляється, що Україна готова брати активну участь у створенні підгруп щодо безпеки, політичних, економічних і гуманітарних пунктів Мінської угоди.