Ілюстрація REUTERS

Протягом минулої доби, 5 жовтня, збройні формування РФ на сході України 24 раз порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ОС отримав поранення, а ще один – бойове травмування.

Читайте такожУкраїна готова ввести 800 спеціально навчених поліцейських в ОРДЛО

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ОС, противник обстрілював позиції підрозділів ОС із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Відео дня

Крім того, порушуючи Мінські угоди противник чотири рази навмисне обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте з міномета калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Від початку поточної доби бойовики 3 рази порушили режим припинення вогню. Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з українського боку не було.

Нагадаємо, 4 жовтня внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі від поранень, несумісних з життям, загинув 33-річний український воїн Олег Ремінний.