Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким державними нагородами відзначено 264 військовослужбовців, з них 228 – військові Збройних Сил України, які загинули у боях за незалежність країни на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, загиблих бійців відзначено посмертно високими військовими нагородами – орденами Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» III ступеня – за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Значна кількість – захисники Дебальцевського плацдарму та Донецького аеропорту.

«Солдат В’ячеслав Гага нагороджений орденом «За мужність» II ступеня (посмертно). Вперше він отримав цю нагороду за героїзм, проявлений у боях минулого року. Солдат служив у 95-й Житомирській окремій аеромобільній бригаді. Навесні минулого року у складі свого підрозділу воював у найгарячіших на той час точках – поблизу Краматорська та Слов`янська. Отримавши важке поранення у ногу, потрапив на реабілітацію, проте дуже скоро повернувся на фронт. 26 січня 2015 року автомобіль, яким їхав В`ячеслав Гага, підірвався на міні поблизу селища Спартак Ясинуватського району Донецької області. Разом зі своїми товаришами він загинув», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожПорошенко нагородив звільненого з полону комбата орденом "За мужність" (фоторепортаж)

Також серед нагороджених – 36 співробітників Міністерства внутрішніх справ, які отримали поранення у боях під Пісками та Широкиним.