REUTERS

17 січня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

Читайте такожВ Офісі генпрокурора назвали кількість загиблих бійців ЗСУ впродовж 2019-2020 років

Відео дня

П'ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поблизу населеного пункту Красногорівка – зі станового протитанкового гранатомета – 2 постріли; поруч з Широкиним – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; два рази неподалік Павлополя – з міномета калібру 82 мм противник випустив 2 міни, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поблизу Василівки – зі стрілецької зброї.

Три обстріли по наших позиціях противник здійснив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: два рази поруч з населеним пунктом Оріхове – з міномета калібру 120 мм - 4 міни та гранатометів різних систем; неподалік Луганського – з ручного протитанкового гранатомета – 1 постріл, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

Вчора, 17 січня, у результаті ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.

З початком цієї доби російські окупаційні війська зі стрілецької зброї відкривали вогонь у бік наших позицій поблизу населеного пункту Піски.

За поточну добу один український захисник отримав поранення.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація приховано випробовує на Донбасі зразки новітнього озброєння та військової техніки, серед них - засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси, стрілецька зброя та бронетехніка.