Окупанти не припиняють вести обстріли / Фото УНІАН

На Донбасі з опівночі внаслідок обстрілів російських окупантів один український військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте такожПід Пісками та Авдіївкою почався бій: підбито вантажівку ЗСУ, є втрати – журналіст

Відео дня

"Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 5 разів. І, на превеликий жаль, наслідком підступних дій окупантів є втрати з нашого боку", - йдеться у зведенні.

Зокрема, поблизу населеного пункту Оріхове, що на Луганському напрямку, після 7:00 противник випустив по позиціях підрозділів Об’єднаних сил три міни 12-го калібру та здійснив 8 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету.

На Донецькому напрямку, неподалік Старогнатівки, близько 8.00 ворог застосував автоматичний станковий гранатомет та стрілецьку зброю.

"З 9:30 тричі були обстріляні наші воїни, які боронять підступи до населеного пункту Піски. На цій ділянці фронту російсько-окупаційні війська застосували протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові й автоматичні станкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю", - заявили у Міноборони.

За попередньою інформацією, станом на 12:30, один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, четверо зазнали поранень. Втрати противника уточнюються.

Зважаючи на те, що на даний час окупанти не припиняють вести обстріли, а підрозділи Об’єднаних сил активно їм відповідають, уточнену інформацію щодо ситуації на фронті вже найближчим часом на своїй сторінці у Facebook повідомить прес-центр ООС, додали у Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, раніше прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook поінформував, що на Донецькому напрямку окупанти з протитанкового ракетного комплексу обстріляли військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети є втрати серед українських захисників.