mvs.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУМВС України в Донецькій області, за словами начальника ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, на прохання свого двоюрідного брата Руслана Гордієнка 1985 року народження, бойовика "ДНР", артилериста на прізвисько "Гордей" вона збирала і передавала інформацію про розташування позицій ЗСУ, чисельність та види військової техніки у населених пунктах поблизу Дебальцевого (Миронівський, Луганка, Роти, Червоний Пахар)".

Читайте такожСБУ затримала у Красногорівці корегувальника вогню

Встановлено, що "Мала" діяла впродовж 4 місяців. За її повідомленням, переданим через "Гордія", важка артилерія бойовиків завдавала ударів по позиціях ЗСУ. Жінка також коригувала вогонь противника, відстежувала всі влучення і телефоном звітувала брату про кількість та види пошкодженої військової техніки.

Відео дня

Відносно неї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Фігурантці загрожує до 15 років позбавлення волі. Затримана дає детальні свідчення.