Тука вважає найслабшим місцем ОРДЛО підтримку з боку РФ / фото УНІАН

Повна деокупація Донбасу з можливістю проведення виборів за українським законодавством можлива тільки через 4-5 років. Про таку можливість в ефірі NewsOne заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

В той же час він підкреслив, що не є прихильником військового шляху деокупації  Донбасу.

«Швидкого вирішення не існує», - сказав Тука, коментуючи ситуацію щодо деокупації  Донбасу та наголосив, що потрібно розрізняти, що розуміється під деокупацією Донбасу тому, що багато людей розуміють різні процеси під цим терміном.

Відео дня

Читайте такожТука розповів про серйозну загрозу для вирішення конфлікту на Донбасі

"Якщо говорити про введення міжнародної миротворчої міжнародної місії і взяття під контроль цієї території, я даю менше, ніж два роки. Якщо фінальну точку - це проведення виборів на тій території, то думаю, що два роки - це занадто швидко. Я б дав мінімум чотири-п'ять років ", - сказав Тука.

В той же час, за його словами найслабшим місцем «Л/ДНР» є підтримка з боку Росії, і якщо її не буде то ці квазірежими «впадуть через три місяці».

«Найбільш слабке місце – це підтримка з боку Росії, якщо залишити ці режими без підтримки Росії - фінансової, економічної, політичної, військової, то ці квазірежими, вони самі по собі впадуть максимум через три місяці", - підкреслив Тука.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що Україна не готова до наступу на Донбасі.

Він розповів, що чим менше місцевих на Донбасі хотіли брати зброю в руки, тим більша кількість російських найманців закачувалась ззовні. Й наразі стан у бойовиків "паскудний, вони готові скласти зброю.  Тому існує велика ймовірність проукраїнського повстання, але є великі сумніви в тому, що "нам вдасться підтримати це повстання зі свого боку", наголосив Тука.