Александр Хуг / REUTERS

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг має намір порушити питання виконання Мінських угод на сьогоднішній зустрічі з ватажком контрольованих Росією бойовиків Ігорем Плотницьким в окупованому Луганську.

Читайте такожМинулого тижня місія ОБСЄ задокументувала понад 6 тисяч випадків порушення режиму тиші на Донбасі - Хуг

Про це йдеться у повідомленні СММ ОБСЄ у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Зазначається, що місія відповідно до свого мандату постійно підтримує контакти з широким колом осіб з метою започаткування діалогу та сприяння нормалізації ситуації.

Зокрема, стверджується, що Хуг в рамках постійних візитів до Донецької та Луганської областей завжди готовий зустрічатися з тими, хто виявляє інтерес з метою зменшення напруженості та сприяння миру і безпеки в цих регіонах.

Як заявляє місія, сьогодні у Луганську Хуг зустрінеться з Плотницьким для розгляду питань, пов’язаних із виконанням Мінських угод та з перешкоджанням роботі СMM.

Також перший заступник глави СММ порушить питання захисту і безпеки місії, в тому числі щодо необхідності притягнення до відповідальності тих осіб, які ставили під загрозу діяльність спостерігачів СММ та наражали на небезпеку майно місії.

"СММ залишається переконаною, що продовження діалогу з усіма сприятиме зменшенню напруження та зміцнюватиме мир, безпеку і стабільність. Врешті-решт, лише діалог може урегулювати цей конфлікт", - наголосив Хуг.