Днями Путін самоізолювався через коронавірус у його найближчого оточення / фото REUTERS

У випадку важкої хвороби президента Росії Володимира Путіна Україна може спробувати звільнити окуповану територію Донбасу військовим шляхом.

Про це заявив позаштатний радник глави Офісу президента, спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Ми не знаємо, як буде деокуповано. Ми готуємося до різних варіантів. Стратегія полягає в політико-дипломатичному шляху врегулювання. І варіант "Б" - це не той, про який казав президент, це я сформулюю - це військовий шлях. Наприклад, Путін чомусь захворів важко й у нас є три або п'ять діб, щоб вирішити питання. Можливо й такий варіант буде колись", - сказав Арестович.

Як відомо, зараз Путін перебуває на самоізоляції через інфікування коронавірусом десятків людей з його найближчого оточення.

Зазначимо, в ефірі цього ж ток-шоу екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що не варто сподіватися, що після Путіна "буде хтось кращий".

Як прогнозує російський політолог Андрій Піонтковський, Росія може влаштувати нову агресію проти України найближчим часом. Він пов'язам це з ситуацією в Афганістані.

Натомість колишній посол США в Україні Джон Гербст стверджує, що Путін виведе російські війська з території окупованого Донбасу тоді, коли усвідомить, що не зуміє здобути там перемогу.