Росіяни зруйнували будинки з муралом "Сім'я" в Бахмуті / фото Facebook / Kailas-V

Російські окупанти знищили обидва будинки з муралами "Сім'я" у Бахмуті Донецької області. Тепер цю "бахмутську сім'ю" хочуть намалювати в Європі, розповіла "Вільному радіо" Яна Вовк, директор творчої групи KAILAS-V, художники якої їх намалювали.

Дві дев'ятиповерхівки із зображеннями тата з сином і мами з дочкою стояли біля скверу визволителям Донбасу.

За словами Яни Вовк, про те, що і другий мурал перестав існувати, вона дізналася від місцевої мешканки, яка надіслала їй відео.

Відео дня

"Ми переживаємо не тому, що нашу роботу знищили. Ми більше переживаємо за те, що це квартири людей, з якими ми там подружилися. Коли ми малювали, місцевим дуже подобалося. Вони нас постійно пригощали фруктами і морозивом", - зазначила вона.

Росіяни зруйнували будинки з муралом "Сім'я" в Бахмуті / скріншот

Яна Вовк додала, що художники налаштовані повторити обидва мурали, тепер - за кордоном. І для цього вони зараз шукають фінансування.

"Ми налаштовані на те, що ми зробили, сфотографували і зможемо в наступний раз поліпшити", - сказала вона.

Росіяни зруйнували будинки з муралом "Сім'я" в Бахмуті / фото Facebook / Kailas-V

Нагадаємо, 24 травня в мережі з'явилися фото зруйнованого будинку з частиною муралу "Мама".

Бої за Бухмут - актуальне

Нагадаємо, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що Збройні сили України в Бахмуті досягли головного - виснажили і змусили ПВК "Вагнер" тікати з величезними втратами.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, найманців ПВК "Вагнер" дуже повільно виводять з Бахмута, оскільки у командування окупаційних військ противника не вистачає вільного особового складу. Виведення "вагнерівців" з Бахмута послабить позиції противника, впевнений експерт.