У Генштабі розповіли про сіутацію на фронті / фото REUTERS

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про спробу масованого наступу військ РФ на Донбасі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Наголошується, що на Донецькому напрямку ворог продовжує ведення активних наступальних дій, намагається прорвати оборону українських військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

Відео дня

"На Сєверодонецькому напрямку, за підтримки вогню артилерії, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк, бойові дії продовжуються. На Бахмутському напрямку противник наступає в районах населених пунктів Липове та Білогорівка", - зазначили в Генштабі.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти здійснювали удари штурмовою та армійською авіацією. Водночас, противник не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Піски та Мар'їнка.

Також ворог здійснив артилерійський обстріл підрозділів Сил оборони в районі населеного пункту Циркуни та провів розвідку боєм у районі населеного пункту Пасіки, але зазнав втрат і відійшов.

На Донецькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у населених пунктах Краматорськ, Лиман та Слов'янськ.

"На Лиманському напрямку противник активізував ведення бойових дій. За підтримки артилерії та авіації веде наступ у напрямку населеного пункту Лиман", - зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, в МВС вважають, що Україну чекає дуже важкий місяць вирішальної битви за Донбас.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчі тижні війни будуть складними.

Вас також можуть зацікавити новини: