Так виглядає Сєвєродонецьк після обстрілів РФ / facebook.com/Сергей Гайдай

Російським окупантам поставили нові терміни захоплення адміністративного центру Луганської області - вони нібито повинні окупувати Сєвєродонецьк до 22 червня.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Марку Фейгіну в четвер увечері.

За його даними, в район Сєвєродонецька також були відправлені підрозділи окупантів, які раніше стояли на запорізькому напрямку поблизу Мелітополя.

"Я припускаю, що вони пішли не на Херсон, а в бік Сєвєродонецька... Так, це далі, ніж на Херсон. Але справа в тому, що на херсонському напрямку не значне просування наших військ і там просто розширюємо плацдарм, не проводимо масованих атак. Ми просто атакуємо на окремих ділянках. А ось сєвєродонецький напрямок вони, швидше за все, будуть посилювати і зараз ця пауза може трохи підзатягнутися, і вона може перетворитися на перегрупування військ", - зазначив експерт.

"Справа в тому, що надійшла інформація - новий дедлайн. Вже не 10 червня, вже 22 червня", - прокоментував Жданов нові завдання щодо термінів захоплення Сєвєродонецька.

Він також розповів, хто керуватиме операцією з "взяття" міста. Нагадаємо, на початку червня в Conflict Intelligence Team повідомили, що керівником бойових дій в Україні замість Олександра Дворнікова призначили Геннадія Жидка.

"Ні, він його не поміняв, а посилив. Жидкову "дали" Сєвєродонецьк, а Дворніков керує всією операцією. Така прийшла інформація", - повідомив Жданов.

Нагадаємо, раніше надійшла інформація, що ЗСУ контролюють у Сєвєродонецьку промислову зону та прилеглі до неї квартали. На думку глави ОВА Сергія Гайдая, для" зачистки " міста потрібна важка артилерія. Тоді українські війська зможуть вигнати окупантів за три дні.