Українські нацгвардійці героїчно відбивали атаку росіян у Гостомелі. Вдалося знищити більше взводу противника.

Про це повідомив Харитін Старський, прес-офицер бригади швидкого реагування Нацгвардії.

За його словами, для сил Нацгвардії був нелегкий день.

Відео дня

"У Гостомелі на цю мить перебуває до одного батальйону адічалих (прилетіла штурмова авіація, також 34 гелікоптери, з них ми точно збили три, за іншими даними п'ять). Ми забрали прапор і відійшли з мінімальними втратами, коли закінчились ПЗРК і БК для З/У. Наша арта і винищувачі відутюжили базу і взльотку, працювали по рос десанту. Протидіяти "сушкам" і "алігаторам" стрілковухою було не реально", - зазначив він.

Старський зауважив, що на цю мить ударна міць бригади стримує ворога в іншому місці, тому по вертольотах відпрацювали мінімальними силами.

"Переважно лютували звичайні українські строковики з батальйону забезпечення. Недаремно підготували їх у кращих традиціях Гостомеля. За моїми підрахунками в ході бою знищили більше взводу росіян. Гвардійці справжні воїни, всі люто сьогодні повоювали і битимуться до перемоги без зволікань. Гостомель обов'язково відвоюємо", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що 20 вертольотів КА-52 і Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі Гостомель. Вівся бій.

Президент Зеленський повідомляв, що ворожий десант у Гостомелі блокують. Війська отримали наказ на знищення. Згодом повідомлялося, що росіяни взяли аеропорт, але ЗСУ відбили десант противника.

Вас також можуть зацікавити новини: