Військові ЗСУ тримають лінію оборони попри неймовірний тиск ворога / фото ОК "Захід"

Російські окупанти продовжують спроби захопити Часів Яр, там активно працює ворожа авіація. 

Про це сказав офіцер секції планування бригади "Рубіж", майор Нацгвардії України Дмитро Кожубенко, інформуючи про ситуацію на Лимано-Бахмутському напрямку в ефірі телемарафону. За його словами, противник проводить накопичення резервів як піхоти, так і техніки, але Сили оборони до цього готові.

"Також проводить такі локальні розвідувальні заходи у вигляді відправки невеликої кількості штурмового м’яса для того, щоб виявити наші вогневі позиції", - розповів Кожубенко. 

Відео дня

Він зазначив, що на сьогодні в районі оборони бригади "Рубіж" противник вже не так часто застосовує армійську авіацію, але були випадки коли вони били КАБами по українських передових позиціях.

"Але зараз основний акцент ворог робить на Часів Яр. Вони хочуть переломити хребет нашій обороні і вийти на Краматорсько- Слов’янску агломерацію. Але там стоять просто сталеві люди і хребет поламати їм неможливо. Я не знаю що треба зробити – в русаків точно такого немає. Противник зараз армійську авіацію зосередив там і хлопцям треба триматися", - наголосив Кожубенко.

Він розповів, що в місті Часів Яр залишається ще певна кількість місцевого населення.

"Це переважно люди–"ждуни" ( йдеться про тих, хто чекає приходу Росії- УНІАН), або ті, хто не має куди виїжджати", - додав Кожубенко.

За його словами, логістика до Часового Яру зараз під щільним вогневим контролем військ противника і тому кожен заїзд з гуманітаркою, це "гра в рулетку".

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, За даними аналітиків DeepState, російські окупанти просунулися біля Часового Яру, в Кліщіївці та Красногорівці.

Спікер 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України Роман Гасько вважає, що битва за Часів Яр перебуває на піковому рівні.

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що останнім часом російські окупанти активізувалися на напрямку Часового Яру. Армія РФ зазнає багато втрат, а під час активних штурмових дій - до сотні.

Вас також можуть зацікавити новини: