У Зеленського відповіли на порівняння Бучі зі Сребреницею (відео)

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував звірства російської армії в низці українських населених пунктів - зокрема, в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Бородянці.

Він назвав те, що накоїла РФ на перерахованих вище територіях України, геноцидом. Про це Єрмак заявив в інтерв'ю ведучій Наталі Мосейчук.

Телеведуча запитала у керівника ОП, чи доречне порівняння Сребрениці з тим, що РФ зробила в нашій країні.

"Нашу "Сребреницю"  ми зможемо оцінити, коли ми отримаємо всю інформацію. Але все ж це абсолютно інша історія... Одна ядерна держава напала на іншу неядерну державу. Це  війна Росії проти України. Тому я би такі порівняння... Але з жахом цим і абсолютно нелюдським відношенням, дійсно геноцидом абсолютно стовідсотковим, я думаю, так", - сказав Єрмак.

Мосейчук уточнила, чи надсилає він фото звірств Росії в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших українських населених пунктах своїм закордонним колегам. Очільник ОП відповів: "Роблю це кожного дня".

Нагадаємо, увечері 2 квітня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що від окупантів звільнена вся Київська область.

Після цього стала з'являтися інформація про звірства російських військових - вони вбивали людей із зав'язаними руками у потилицю. Також у Бучі ЗСУ знайшли братську могилу з понад 280 тілами мирних жителів з ознаками насильницької смерті. 

Вас також можуть зацікавити новини: