Поки ще зарано починати мирні переговори з РФ, вважають журналісти / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і REUTERS

Реальні переговори України та РФ про завершення повномасштабного протистояння "ще занадто рано починати".

Під час початку переговорного процесу Києву потрібно лідирувати, йдеться у статті американського журналу Foreign Affairs. На думку журналістів, зараз західні країни можуть використати сигнали, щоб передати свій намір забезпечити остаточне припинення протистояння шляхом переговорів.

"Зміна риторичних акцентів західних чиновників у публічних заявах була б скромним, але важливим сигналом. Наприклад, офіційні особи могли б ще раз заявити про свою готовність до умовного зняття санкцій у рамках узгодженого результату війни. Але розмови дешеві, і Москва, найімовірніше, їм не повірить...", - наголошується в матеріалі.

Відео дня

Журналісти вважають, що через це владі Євросоюзу і США варто також розглянути можливість призначити спеціальних представників із конфліктної дипломатії. "Не дивлячись на те, що ці чиновники витратять місяці на взаємодію з союзниками і Києвом, перш ніж переговори з Москвою будуть навіть розглянуті, самі призначення будуть сигналізувати Росії, що Сполучені Штати і Європа готові брати участь у можливих переговорах", - підкреслюється в публікації.

Переговори України та Росії в центрі уваги - новини, які варто знати

Українська сторона не раз стверджувала, що російська влада не хоче, щоб настав справжній мир, оскільки її мета - захопити всю територію нашої держави. Крім того, представники влади України вважають, що росіяни можуть використати мирні переговори для того, щоб накопичити сили, а потім знову піти в атаку.

Наприкінці 2023 року радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк сказав, що Москві висунуть ультиматум, і вона його прийме.

Наприкінці лютого президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що знову готовий посадити за стіл переговорів у Стамбулі представників України та РФ, щоб вони обговорили питання роботи Чорноморського зернового коридору.

Вас також можуть зацікавити новини: