Олексій Тарасенко розповів, як вороги діють на Донбасі / колаж УНІАН зі скріншотів

У російських окупантів на Бахмутському напрямку немає концентрації сил для того, щоб здійснити великий наступ.

Такою інформацією поділився заступник командира батальйону 5 окремої штурмової бригади Збройних сил України Олексій Тарасенко в ефірі каналу "Ми-Україна". За його словами, на Бахмутському напрямку супротивники продовжують тиснути, використовують FPV-дрони, артилерію та небагато бронетехніки.

"Зараз явно немає концентрації, необхідної для великого наступу живої сили і техніки, тому, те, що ми спостерігаємо, - використовує по одній БМП (бойовій машині піхоти, - Ред.) або по БМП і танку для того, щоб вклинитися кудись в слабоконтрольовану ділянку, десь в ліс висадити кілька чоловік піхоти і намагатися просуватися далі", - поділився воїн.

Відео дня

Чи можливий наступ на Київ - сьогодні про це варто знати

Наприкінці березня президент Володимир Зеленський попередив, що російські загарбники наприкінці травня чи у червні можуть піти у великий наступ. Українська сторона вже не раз попереджала, що влада РФ хоче захопити усю територію Донбасу, а також взяти під контроль усю нашу державу.

Навесні військовий оглядач Денис Попович стверджував, що не було передумов для того, щоб говорити про масштабний наступ супротивників на Київ. Раніше командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов (позивний "Філя") прогнозував, що у поточному році РФ не атакуватиме столицю України.

Вас також можуть зацікавити новини: