Знята під Києвом колона російської техніки на початку березня 2022 року / фото Maxar

Незважаючи на розмови про міць російської армії, вона зазнала провалу під Києвом й відступила. На початку квітня Київщину було звільнено від окупантів. "Філін" – колишній учасник АТО, командир роти тероборони, який брав участь у березневих боях у районі сіл Мощун і Горенка, назвав причини невдачі росіян.

В інтерв'ю "Українській правді" командир роти ТрО назвав кілька причин, з яких РФ відступила, так і не дійшовши до столиці.

"А чому в них не вийшло? Бо олені оленями: йшли колонами, а треба було стати у бойові порядки. Вони навіть у Київ намагалися в'їхати колонами. Ну й отримали…" - розповів "Філін".

Відео дня

Крім того, продовжив він, путінські військові зрозуміли, що ніхто з українців їм не радий, короваями зустрічати їх не будуть. 

Також були серйозні проблеми з пальним, тож техніка просто не мала змоги доїхати. Тож деякі окупанти навіть просто розбігалися лісами. За словами "Філіна", деякі рашисти досі не знайшли дорогу додому.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня 2022 року заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що вся Київська область звільнена від російських окупантів. "Ірпінь, Буча, Гостомель і вся Київська область - звільнені від противника", - писала вона.

Побачене в передмістях Києва шокувало не тільки українців, а й весь цивілізований світ. Так, у Бучі були виявлені вбиті мирні жителі з зав'язаними за спиною руками. 

Вас також можуть зацікавити новини: