Воїн "Дід" вважає, що мобілізаційні заходи в Україні мають бути жорсткими / скріншот

Мобілізація в Україні має бути жорсткою, оскільки захисники нашої держави вже виснажені, їм потрібно надати можливість відпочити.

Воїнам не вистачає заміни, розповів військовослужбовець Збройних сил України Володимир, який має позивний "Дід", пише hromadske. За словами нашого бійця, він більш прихильний до того, щоб воювали всі. "Ми вже фізично виснажені. Має бути жорсткіша мобілізація, щоб було більше підрозділів, більше бригад, батальйонів. Як у 2014-2015-му: ми заходили на 45-65-90 діб, а потім на якийсь час нас виводили, потім знову заходили. Було б трохи легше", - сказав він.

Воїн додав, що тоді люди відпочивали і фізично, і психологічно, а зараз не вистачає заміни, щоб людей можна було відвести на відпочинок та доукомплектувати. "…От для цього й потрібна мобілізація. Жорстка мобілізація", - зазначив "Дід".

Відео дня

Зараз законопроект про мобілізацію в центрі уваги - що повідомлялося

На початку 2024 року парламент підтримав у першому читанні урядовий проект закону, в якому передбачалося, зокрема, посилення заходів для уникнення ухилення від мобілізаційних заходів. У документ подали понад 4 тисячі правок.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв говорив, що комітет з правками може впоратися за два тижні. За його словами, деякі з правок "абсолютно популістичні".

На початку березня 21-річний український воїн, власник двох орденів "За мужність" Роман з позивним "Цитрус" говорив, що інколи "хотілося б усіх силою мобілізувати, але потім попускає".

Вас також можуть зацікавити новини: