Данілов не дав прямої відповіді, чи завершиться війна у 2023 році / facebook.com_danilov.oleksiy

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів на запитання, чи вірить він у прогнози інших представників української влади, що у 2023 році має завершитися війна.

Під час марафону "Радіо Свобода" він заявив, що у нього є власне бачення, як має закінчитися повномасштабне вторгнення Росії до нашої країни.

За словами Данілова, Росія має почати розпадатися на частини, фрагментуватися, тоді ми почнемо почуватися безпечніше. Він наголосив, що припинення використання зброї - це не закінчення війни, адже це вже було. 

Відео дня

"Пам’ятаєте, як підписували "Мінськ-1", "Мінськ-2". Зараз вони там розповідають, що це у них був якийсь план. Ніякого плану у них не було. І німці, і французи свідомо брали участь з росіянами в цьому процесі", - каже секретар  РНБО.

Він наголосив, що для закінчення війни з Росією нам потрібне необхідне озброєння, а не зволікання. Крім того, Україна ніколи не піде на територіальні поступки РФ.

"Наша пропозиція доволі проста: допоможіть нам вибороти незалежність, свободу, якщо ви про цінності. Якщо ви про якісь інші речі, якщо у вас свій сценарій, то покладіть його на стіл і давайте публічну розмову з цього приводу", - сказав Данілов.

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози 

На думку міністра оборони Резнікова, щоб закінчити війну вже цього року, Україна має впевнено перехопити ініціативу на фронті. Для цього потрібно більше західної зброї.

Як повідомляло видання CNN, щоб закінчити війну в Україні на прийнятних для Росії умовах, Заходу доведеться переконати Путіна в неминучості поразки. І це є найскладнішим завданням. 

На прес-конференції 24 лютого 2022 року Зеленський заявив, що Україна здатна перемогти у російсько-українській війні вже у 2023 році, попри прагнення агресора досягти хоча б якихось результатів на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: