Відомо про проблеми російських БПЛА з матеріалами самого планера / фото Міноборони Російської Федерації

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що в умовах діючих санкцій росіяни намагаються вийти на виробництво БПЛА з мінімальною присутністю недоступних зараз комплектуючих.

"Видно, що у БПЛА відсутнє балансування гвинта, а можливо і зовсім встановили просто те, що було, а не те, що необхідно. Це відразу ж вплинуло на функціонабельність моторної групи. Також відомо і про проблеми російських БПЛА з матеріалами самого планера. Це яскраво демонструє проблему російських БПЛА, яка є лише однією з безлічі, про які час від часу з'являється інформація у відкритих джерелах", - написав він.

Коваленко зазначив, що росіяни відчувають проблеми з катапультами.

Відео дня

"Більшість застосовуваних катапульт мають дефекти конструкції, низьку якість збірки і матеріалів. Наприклад, гумки катапульти дуже швидко зношуються, особливо від температурних матеріалів. До речі, перепади температур це традиційні проблеми російських БПЛА. При низьких температурах обмерзають як самі БПЛА, так і промерзає прилад для вимірювання повного напору поточної рідини - трубка Піто. При високих температурах горить електроніка, перш за все відео - передавачі і АКБ. Причина - використання низької якості матеріалів і комплектуючих", - зазначив експерт. 

Він стверджує, що відсутність доступу до якісного обладнання призвела до падіння якості телеметрії російських БПЛА.

"На низьких висотах польоту зв'язок з наземною станцією управління і зовсім пропадає. Дуже часто при запуску програми повернення на базу БПЛА починає ігнорувати рельєф. Власне, той самий випадок, коли санкції діють. Росіяни в спробі обійти ті потреби для складання БПЛА, які більш не доступні, змушені застосовувати відверто другосортні і ненадійні матеріали, що призводять до погіршення якості і надійності всієї лінійки дронів", - додав Коваленко. 

Проблеми РФ з безпілотниками - деталі

Росія відчуває дефіцит розвідувальних БПЛА "Орлан-10" вітчизняного виробництва. Як пише The New York Times, вихід з кризи, що намітилася, Москва бачить у закупівлі більшої кількості іранських дронів.

Згідно з підрахунками Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили 2203 російських безпілотника і 20 - за останню добу.