Літак впав в озеро під Мурманськом / фото Baza

Сьогоднішнє падіння російського винищувача МіГ-31 в РФ сталося через загоряння двигуна.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що це яскравий приклад того, в якому технічному стані знаходиться російська авіація і до чого призводить підвищене навантаження на техніку, яка виробила свій ресурс.

"Винищувачі МіГ-31 вироблялися з 1975 по 1994 роки, тобто, найновішому з них 28 років. Після припинення виробництва винищувачів поступово було згорнуто і серійне виробництво двигунів Д-30Ф6. На сьогоднішній день ВПК Росії може тільки обслуговувати і ремонтувати МіГ-31 і його вузли. Тобто, на старий, давно вже виробив свій ресурс двигун, регулярно дається навантаження, яке він просто не може витримати через повне зношення. Яким може бути результат такої діяльності? Поломка і якийсь іскрометний інцидент", - написав він.

Відео дня

Експерт зазначив, що за 2022 рік у Росії офіційно підтвердили 4 аварії МіГ-31.

"Причому всі 4 безпосередньо не пов'язані з війною в Україні. Проте, це рекорд втрат МіГ-31 протягом року, якщо закрити очі на те, що можуть бути і не офіційні втрати, про які поки невідомо. Так само, у грудні 2022 року в Білорусі було зафіксовано загоряння двигуна одного з МіГ-31к, що є носієм ракет Х-47М2 "Кинджал". Кумедно, але МіГ-31 в нинішній війні це винищувач, який найрідше брав участь у бойових діях, але який РОВ продовжують втрачати", - додав Коваленко.

Падіння російського МіГ-31 - деталі

У Мурманській області Росії розбився військовий літак МіГ-31. Він впав в озеро в селищі Риж-Губа. Літак загорівся в повітрі і впав, льотчики встигли катапультуватися. Відео з місця показують, що обидва пілоти зачепилися за гілки при падінні.