Експерт пояснив, чи можливе перекидання військ РФ з України через бунт Пригожина / фото t.me/mod_russia

Експерт Олексій Гетьман оцінив, чи перекинув б Кремль свої війська з території України. Він зазначив, що деякі підрозділи і Росгвардія симпатизують ватажкові ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину.

Він розраховує на те, що хаос в Росії відкриє вікно можливостей для армії України. За його словами, коли російські військові розберуться, що відбувається, то частина з них може піти з лінії фронту.

"Щось дуже схоже було під час Першої світової війни. Була Лютнева революція, потім Жовтневий переворот і російські війська просто пішли з фронту і почалася громадянська війна. Для нас це можливість з мінімальними втратами або без втрат звільнити свої території до кордонів 1991 року", - розповів Гетьман у коментарі РБК-Україна.

Відео дня

Спроба військового перевороту в Росії - що відомо

У ніч на 24 червня найманці ПВК "Вагнера" рушили в бік Москви після нібито "ракетного удару" армії РФ по тиловому табору. До ранку відбулися бом між російськими силами в Ростовській і Воронезькій областях з великими втратами для військ РФ. У свою чергу президент РФ Володимир Путін назвав такий крок "зрадою"

До вечора ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин пообіцяв в ході переговорів з білоруським диктатором Олександром Лукашенком зупинити просування колон своєї "приватної армії" у бік Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: