Росія не зможе обійтися без західних технологій / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація може встати на військові рейки, але для цього знадобиться не менше року-двох.

"З урахуванням санкцій, якщо не брати західні технології, то відновити радянські технології з виробництва озброєння Росія зможе десь через рік або два. Але за умови, що завтра припиняється вогонь, ніхто ні в кого не стріляє, і з цього моменту Росія всю мобілізацію кидає на підйом і модернізацію свого ВПК і переведення його на військові рейки" - пояснив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, таким чином Росія могла б відновити виробництво радянської техніки за старими технологіями. Модернізувати озброєння у них не вийде, оскільки немає необхідних розробок.

"Щоб модернізувати ті ж Т-72 у версію Б3... у них стоїть французьких приціл, а не російський. Там також інша електроніка - радіостанції там можуть стояти турецькі або китайські. Китай може ще продасть радіостанції для танків РФ, але інші країни - навряд чи", - зазначив експерт.

Він нагадав про скандал, який виник через виявлення американських чіпів у російських дронів. У зв'язку з цим, Росія залишиться без нових технологій.

На думку Жданова, повністю перевести свою економіку на військові рейки РФ не зможе - максимум близько 50%. Це пояснюється тим, що 140-мільйонне населення також треба постачати продуктами харчування, побутовою технікою та одягом.

Втрати Росії у війні

За останніми даними Генштабу, з початку війни Росія втратила майже 3,3 тис.танків; 6,5 тис. БМП; 2,3 тис. артсистем; 467 РСЗВ, майже по 300 літаком і вертольотів.

За словами експерта Романа Світана, українські війська знищують у 2-3 рази більше військової техніки Росії чим окупанти на заводах встигають відновлювати. Він зазначив також, що Росія втратила на війні в Україні майже чверть своїх літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: