Евакуація в Україні: на сьогодні, 30 березня, погоджено три гуманітарні коридори / скріншот з відео

На сьогодні, 30 березня, погоджено три гуманітарні коридори. Один з них передбачає евакуацію маріупольців з Бердянська.

Відповідною інформацією поділилася віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук на нещодавньому брифінгу.

Які гуманітарні коридори погоджені на 30 березня

  • Доставка гуманітарної допомоги в Бердянськ і евакуація маріупольців з міста.
  • Доставка гуманітарної допомоги та евакуація жителів з міста Мелітополь.
  • Проїзд людей на особистому транспорті з міста Енергодар в місто Запоріжжя.

Сформовані колони автобусів і вантажівок з гуманітарним вантажем вже вирушили за заявленими маршрутами. Українська влада вимагає від окупантів дотримуватися взятих на себе зобов'язань і пропустити транспорт через блокпости. На зворотному шляху з Бердянська та Мелітополя до колон автобусів зможуть приєднатися люди на власному транспорті.

Відео дня

Верещук також нагадала, що в РФ передали вимогу про відкриття гуманітарних коридорів в населені пункти, які найсильніше постраждали від російської агресії. А ще міністр з питань реінтеграції окупованих територій торкнулася вибуху боєприпасів на складі в Бєлгороді. Аналогічний об'єкт окупанти організували на території ЧАЕС. На брифінгу Верещук вимагала вивести війська агресора із зони відчуження, так як їх недбалість може спровокувати катастрофу.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: