Олександр Сирський пояснив, чого ворог хоче домогтися біля Бахмута / фото t.me/militarymediacenter

Для російських окупантів в Україні "залишається надзвичайно важливим" Бахмутський напрямок, противники хочуть зробити наступати одне з міст під Бахмутом, а потім рушити далі.

Супротивники на Бахмутському напрямку зосереджують головні зусилля, і до штурмових дій залучають найбільш боєздатні підрозділи, зокрема, десантників, морських піхотинців, а також "Шторм V" та "Шторм Z" (сформовані з колишніх ув'язнених), написав командувач Сухопутних військ Збройних сил України - генерал-полковник Олександр Сирський в Telegram.

"Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла - це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", - додав він.

Відео дня

Часів Яр - Бахмут: відстань між населеними пунктами становить близько 20 кілометрів / скріншот

Зимова війна між Україною та РФ триває - зараз це варто прочитати

Вранці 19 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські загарбники атакували наших захисників на низці напрямків, і "найгарячіше" було на Бахмутському - відбито 21 атаку з боку супротивника. За відомостями Генштабу загалом за добу відбулося 105 бойових зіткнень з супротивником.

Варто зазначити, що українські воїни дають гідну відсіч загарбникам. Росія зазнає колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 18 грудня 2023 року вже становлять 347 160 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: