Ігор Гіркін в Росії тренує мобілізованих чи найманців, дізнався журналіст / фото REUTERS

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який нібито пішов в один з добровольчих батальйонів РФ для війни проти України, поки знаходиться на російській території.

Стрєлкова не відправили на окуповані території, він нібито в РФ займається підготовкою найманців чи мобілізованих, розповів журналіст Денис Казанський в ефірі телемарафону.

"Ну, він не одноразово принаймні стверджував, що він хоче брати участі в бойових діях. Тобто, очевидно, все виглядає так, що він нарешті допросився, тобто він постійно про це говорив, І ось його нарешті взяли", - зазначив він.

Журналіст додав, що питання в тому, в якій якості Гіркіна взяли брати участь у війні проти України, оскільки сам він з цього приводу нічого не написав.

"...але в інших "Телеграм"-каналах повідомляється, що він поки фізично не в Україні, тобто його не відправляють на окуповані території, і він займається нібито в самій Росії підготовкою ось цих, я так розумію, або мобілізованих, або найманців...", - поділився Казанський.

Цікаві новини про Гіркіна

Ігор Гіркін не раз критикував військове керівництво Росії за провали України і стверджував, що хоче брати участь у війні. ЗМІ писали, що він намагався з Криму потрапити в зону бойових дій за підробленими документами, але його затримали.

15 жовтня журналісти звернули увагу на те, що терорист кілька днів нічого не писав у своєму "Телеграм"-каналі. Російські пропагандисти стверджували, що Гіркін "пішов воювати в один з добровольчих батальйонів начальником штабу чи замкомбата".

16 жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що заплатить за взятого в полон Гіркіна 100 тисяч доларів.

Довідка УНІАН. Ігор Гіркін - колишній співробітник органів Федеральної служби безпеки Росії, "екс-міністр оборони" самопроголошеної "ДНР".

Ще з 2014 року він бере активну участь в агресії РФ проти України, саме під його керівництвом були захоплені адміністративні будівлі в місті Слов'янськ Донецької області, і від імені терористів заявлено про створення "ДНР".

Українські правоохоронці порушили проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства й порушення суверенітету нашої країни.

Крім того, Нідерланди оголосили Гіркіна в міжнародний розшук у справі про збиття в небі над Донбасом цивільного літака Boeing 777 рейсу MH17. Гіркін - один з підозрюваних у справі про збиття літака.

Вас також можуть зацікавити новини: