HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото Генштаб

Після звільнення від російських окупантів Херсона, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS можна буде перемістити ближче до захопленого Криму, що значно ускладнить життя росіянам.

Таку думку висловив американський генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами США в Європі, ветеран воєн в Іраку та Афганістані Бен Ходжес.

За його словами, після переміщення HIMARS ближче до півострова, "можна уявити можливість щоденних атак на всю інфраструктуру, включаючи, порт у Севастополі".

Відео дня

"Це дійсно сильно ускладнить для Росії проведення операцій з Криму. Чорноморський флот вже ховається за півостровом... це (звільнення Херсона) дуже ускладнить життя росіянам. І вже точно ви більше не побачите російських туристів на пляжах в Криму", – зазначив Ходжес.

Наступ ЗСУ на півдні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, ЗСУ пішли в контрнаступ на півдні: 29 серпня українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Повідомлялося, що українські бійці точними, "хірургічними" ударами "відрізали" російську армію від поставок озброєння та особового складу в Херсонську область з окупованого Криму.

Днями ЗСУ підірвали ворожу переправу біля Нової Каховки за переданими партизанами координатами.

У суботу, 3 вересня, стало відомо про чергових вибухах в окупованому Херсоні. Повідомлялося про 8 "прильотів". Пізніше з'ясувалося, що ВСУ знищили готель-сауну колаборанта Володимира Сальдо "Загублений світ". Там базувалися окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: