Системи HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото Генштаб

Збройні сили України влучними, "хірургічними" ударами "відрізали" російську армію від поставок озброєння та особового складу в Херсонську область з окупованого Криму.

Про це розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

"Я можу підтвердити влучні удари по опорних пунктах та скупченнях ворожої живої сили, озброєння, техніки у низці районів Херсонської області. І те, що "хірургічними" ударами повністю виведені з експлуатації практично всі великі Мости – Антонівський (залізничний і автомобільний) та Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи. У результаті цих дій російська армія виявилася "відрізана" від постачання озброєння та особового складу з території Криму та лівобережної частини Херсонської області", – заявив він.

При цьому він закликав усіх зберігати спокій та не заважати військовим:

"ЗСУ почали наступ на усіх напрямках на півдні України... Ми повинні зберігати спокій і не заважати нашим військовим. Інформації багато, але зараз важливо зберігати інформаційну тишу, щоб не нашкодити нашій армії".

Наступ ЗСУ на півдні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Вас також можуть зацікавити новини: