У Росії впав літак Іл-76 / скріншот

Загадкове падіння російського літака Іл-76 24 січня у Бєлгородській області недалеко від кордону з Україною викликає більше питань, ніж відповідей, констатує CNN.

"Ця катастрофа швидко стала ще одним епізодом інформаційної війни", - пише видання.

Вказується, що дійсно великий російський військовий літак Іл-76 без засобів протиракетної оборони, що наближається до Бєлгорода, який сам по собі є частою мішенню українських безпілотників, був би привабливою і цінною ціллю для України.

Відео дня

У зв'язку з цим даний політ був би пов'язаний зі значним ризиком, якщо РФ бреше про те, що попереджала Україну про перевезення військовополонених.

У цілому ж російські літаки Іл-76 залишаються далеко за межами досяжності українських ракет. І, якщо підтвердиться версія про його збиття, це може стати першим таким випадком з початку повномасштабного російського вторгнення.

"Але якщо з'являться докази, що підтверджують версію подій, запропоновану Міністерством оборони Росії та іншими особами в Москві, те, що було б вдалим ходом для української ППО, може стати жахливою помилкою", - йдеться у публікації.

У Росії впав літак Іл-76 - що повідомлялося

Нагадаємо, 24 січня в Бєлгородській області РФ впав літак Іл-76. У Мінборони Росії майже відразу заявили, що на борту літака, що розбився були українські військовополонені, і звинуватили у тому, що трапилося, Україну.

У Міністерстві оборони України, реагуючи на повідомлення про катастрофу Іл-76 в Росії, не підтвердили що причиною стала атака Сил оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: