Через те, що Іран продовжить озброювати РФ, українській інфраструктурі загрожують нові атаки, попередили аналітики / фото УНИАН

Іран планує продовжити озброювати Російську Федерацію - хоче відправити нові балістичні ракети і більше бойових безпілотників для використання у війні РФ проти України.

Така співпраця, швидше за все, ще більше посилить залежність російської держави від іранської зброї, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики попередили, що РФ, імовірно, продовжить атакувати критичну інфраструктуру України ракетами і безпілотниками, щоб спробувати компенсувати невдачі на лінії фронту.

Відео дня

"Росія, ймовірно, домовилася про додаткове постачання зброї через виснаження своїх запасів крилатих ракет і безпілотних систем під час війни в Україні, особливо під час російської кампанії проти української критичної інфраструктури", - наголошується у звіті.

Співпраця РФ з Іраном під час війни з Україною - найважливіші новини

У серпні з'явилася інформація, що іранська сторона продала російській тисячу своїх безпілотників. Примітно, що Іран заперечує цей факт.

11 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що РФ замовила в Ірану 2 400 безпілотників-камікадзе. До загарбників прибули іранські фахівці з використання дронів.

Агентство Reuters з'ясувало, що іранська влада пізніше погодилися передати Росії балістичні ракети і більше безпілотників. 1 листопада CNN писав, що Іран може вперше відправити Росії покращені високоточні балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля".

Варто зазначити, що станом на кінець жовтня захисникам України вдалося ліквідувати понад 300 дронів-камікадзе іранського походження

Вас також можуть зацікавити новини: