Калузький НПЗ атакував дрон / колаж УНІАН з фото flickr.com/bwjones та скріншоту

У Калузькій області безпілотник влучив у нафтопереробний "Первый завод", виникла пожежа.

Влучення дрона спровокувало загоряння ємності з мазутом і трьох місткостей із дизпаливом, пише вороже "РИА Новости" в Telegram, посилаючись на відомості екстрених служб. У РФ заявили, що внаслідок дронової атаки нібито немає.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша написав у месенджері, що в Дзержинському районі на території підприємства у ніч на п'ятницю, 10 травня, внаслідок падіння дрона сталася пожежа.

"Наразі пожежу ліквідовано. За попередніми даними, постраждалих немає. Проводиться оцінка розміру пошкодження інфраструктури підприємства...", - стверджує він.

У Міноборони РФ поскаржилися, що впродовж ночі українці атакували російську територію безпілотниками літакового типу, і нібито п'ять дронів було ліквідовано, зокрема, три в небі над Брянською областю і по одному - над Бєлгородською та Московською.

НПЗ у Росії в центрі уваги - що повідомлялося

Після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, на російській території вже не раз виникали пожежі на важливих об'єктах, у тому числі на нафтопереробних заводах.

Зокрема, 9 травня стало відомо, що в Башкортостані дрон Служби безпеки України вразив НПЗ "Газпром нефтехим Салават" - влучив в установку каталітичного крекінгу нафти. Варто зазначити, що уражений завод є одним із найбільших у РФ виробничим комплексом із нафтопереробки та нафтохімії.

Вас також можуть зацікавити новини: