На одному напрямку скоро у росіян можуть виникнути великі неприємності, вважає колишній радник ОП / фото t.me/Pavliuk_KSV

Контрнаступ ЗСУ йде успішно, найближчим часом російським окупантам загрожують серйозні неприємності у Запорізькій області.

З "натівської" точки зору все, що відбувається на фронті в нашій країні зараз, можна назвати формувальними операціями - це наступ, але це не його основна фаза, розповів колишній радник Офісу президента України, військовий експерт Олексій Арестович в ефірі "Фейгин Live".

За його словами, українські війська вирішують поставлені перед ними завдання.

"Особливу увагу приділяють роботицькому напрямку супротивника, розуміючи, що саме там може намітитися великі неприємності для них у найкоротші терміни. Це означає, що контрнаступ на півдні України нікуди не подівся, він йде, раз, друге - він йде повільно - два, але він йде успішно...", - заявив екс-радник ОП.

Контрнаступ України 2023 - сьогодні це варто знати

На початку червня президент Володимир Зеленський підтвердив, що Збройні Сили України розпочали контрнаступальну операцію. У Запорізькій області від російських загарбників вже звільнили кілька населених пунктів.

3 липня було оприлюднено інтерв'ю Олексія Арестовича, під час якого він прогнозував, що для деокупації всієї української територій може знадобитися проведення двох чи трьох контрнаступів.

Довідка УНІАН. У Запорозькій області біля тимчасово окупованого міста Токмак знаходиться також підконтрольне росіянам село Роботине. Супротивники захопили це село на початку березня минулого року.

Вас також можуть зацікавити новини: