Розгром росіян на Харківщині увійде в світову історію / фото instagram.com/libkos

На Харківщині та Херсонщині тривають контрнаступальні дії Збройних сил України. Російські окупанти масово втікають або здаються і полон.

Як заявив активіст та політолог Володимир Молчанов, цей неймовірний розгром окупантів увійде у світову воєнну історію, йдеться у сюжеті 24 каналу.

За його словами, якщо вважати, що Куп’янськ уже звільнили ЗСУ, то там залишається лише залізнична станція і прилегле смт Куп’янськ-Вузловий.

Відео дня

"Так само Ізюм, який ще не зачищений, але вже залишений окупантами, які змогли втекти. До того ж з оточеного Святогірська росіяни теж втекли. По Лиману точних відомостей немає, самі росіяни пишуть, що там бої, або вони вже теж втекли", – зазначив Молчанов.

На думку експерта в історичні ряди 6-денної війни Ізраїлю проти Єгипту, де була величезна перевага, чи операцію Красної армії на Кримському фронті, буде записана і Харківська контрнаступальна операція.

"Бо, попри те, що росіяни в меншості протистояли наступаючим українським частинам, вони не були готові, але в тилу залишалося ізюмське угрупування, яке перевищувала своєю чисельністю тих, хто наступав", – зазначив політолог.

Але, за його словами, це угруповання на Ізюмщині, залишивши важку техніку, зараз безладно втікає, але хтось міг загинути чи потрапити в полон.

"Тобто розгром дійсно вартий того, щоб бути записаним у світову воєнну історію. І ті, хто жє його аторами, планувальниками, достойні того, щоб бути поруч з Цезаром, Наполеоном чи інші, вписані в такі аналоги історії", – сказав Молчанов.

Контрнаступ ЗСУ: що відомо

На півдні й у Харківській області триває контрнаступ Збройних сил України, оголошений наприкінці серпня. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюму, бої тривали у Куп’янську – важливому залізничному сполученню окупантів.

На думку американських високопосадовців, є ознаки того, що нинішній наступ може бути раннім етапом наступу, який може значно відсунути лінію фронту Росії.

Водночас у Міноборони РФ відведення військ з Харківської області називають перегрупуванням – розбиті сили нібито кинуть на Донецький напрямок.

Разом з тим станом на 10 вересня окупанти не полишали спроб іти у наступ у районах 8 населених пунктів на Донбасі. Спроби були рішуче відбиті ЗСУ.

Як  розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов станом на 11 вересня 2022 року ЗСУ звільнили близько 40 населених пунктів на Харківщині.

Вас також можуть зацікавити новини: