ЗСУ готуються до контрнаступу / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Російські військові дуже бояться контрнаступу Збройних сил України та продовжують створювати оборонні рубежі.

"Вони продовжують будувати фортифікаційні споруди, оборонні рубежі. З чим це пов'язано? Пов'язано це з тим, що ворог дуже боїться контрнаступу", - розповів спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський в ефірі інформаційного телемарафону.

Дмитрашковський зазначив, що з актуальних перехоплень зрозуміло, що солдати РФ передбачають крах своєї армії, як тільки в Україну доїде вся техніка, яку передають західні партнери.

Відео дня

Війна в Україні - актуальне

Як писав УНІАН, керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що запас високоточних ракет у росіян близький до критично малого, вони намагаються їх економити, але ракетна небезпека для України зараз висока.

Також повідомлялося, що Словаччина передала Україні Міг-29, всі 13 обіцяних винищувачів. Перші 4 одиниці були відправлені в березні, а ще 9 вдалося безпечно доставити протягом місяця.

Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що саме Україна ухвалює рішення щодо контрнаступу, і нікому, крім керівництва країни, не відомо, як саме і де воно буде відбуватися.