Жданов вірить в успішний удар ЗСУ по Кримському мосту / most.life

По Кримському мосту рано чи пізно буде завдано удару, проте ураження такої цілі не є простим завданням. Найбільш ефективними виглядають групові удари по мосту американськими ракетами ATACMS у разі їх надходження на озброєння ЗСУ.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передає 24 канал.

"Не обов'язково його руйнувати, головне - вивести з ладу, порушити дорожнє покриття, унеможливити прохід техніки. А на залізничному мосту порушити справність або цілісність колії", - коментує Жданов.

Відео дня

За словами експерта, російська ППО не здатна впоратися зі снарядами HIMARS, про що свідчать успішні удари ВСУ по Антонівському мосту.

"Вони намагаються зробити хоч щось, адже не можуть просто сидіти і спостерігати. Тому застосовують якісь заходи, хоч вони і бездіяльні в цьому випадку", - пояснює він.

У разі пошкодження або знищення моста ворог знайде йому альтернативу, переконаний Жданов. За його словами, нею може стати поромна переправа, яку використовували до будівництва мосту через Керченську протоку. Він припустив, що пороми десь стоять і ворог потенційно може розраховувати на них. Експерт припустив, що в даний час пороми можуть бути не в кращому технічному стані.

Раніше генерал спрогнозував, що удару по Кримському мосту найближчим часом, ймовірно, не буде.