Буданов заперечив причетність України до терактів у "Крокус Сіті" та на "Північному потоці"/ Колаж УНІАН, фото REUTERS, УНІАН

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов повністю заперечує звинувачення російської влади у причетності України до терактів на території Росії.

Коментуючи звинувачення України у причетності до теракту у "Крокус Сіті Холлі" у Підмосков’ї в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, він назвав це "абсолютно абсурдним звинуваченням", що має на меті ще більше посилити ненависть до України.

Очільник ГУР також заперечив причетність України до підриву газопроводу "Північний потік".

Відео дня

"Я більш ніж упевнений, що жоден з чиновників в Україні не міг мати до цього ніякого відношення, навіть фізичного. І я точно знаю, що такі накази не віддавалися жодній службі", - заявив він.

Водночас Буданов відмовився відповідати на питання про подальші перспективи війни. Насамперед, за його словами, Україна повинна була впоратися з викликами червня.

РФ знаходить у терактах на своїй території "український слід"

22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Холі" стався теракт, унаслідок якого загинули понад 130 осіб, ще понад 180 - постраждали.

У Росії відразу заявили, що Україна нібито винна в терористичній діяльності на території Росії. Росіяни наполягають, що знайшли "український слід" у теракті в "Крокусі" і вимагають заарештувати голову СБУ Василя Малюка.

У 2022 році вибухами було пошкоджено обидві нитки газопроводу "Північний потік–1", а також одну з двох ниток "Північного потоку–2" у водах поблизу острова Борнхольм на сході Данії. В жовтні 2023 року у Польщі заявили, що до підриву газопроводів причетна РФ. Західні ЗМІ також писали про український слід у диверсії.

Вас також можуть зацікавити новини: