Фото REUTERS

Міська рада Маріуполя отримала переконливі докази про злочини місцевих колабораціоністів з партії "Опозиційна платформа – За життя".

Список зрадників опублікували у Telegram-каналі міськради:

  • Іващенко Костянтин Володимирович
  • Хаджинов Дмитро Михайлович
  • Хармтиев Євген Олександрович
  • Сотнікова Наталія Анатоліївна
  • Карпенко Олена Василівна

Повідомляється, що вони не просто підтримали окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії і фактично коригували обстріли критичної цивільної інфраструктури.

Відео дня

"З перших днів війни окупанти прицільним вогнем знищували об'єкти життєзабезпечення міста. Комунальні компанії та техніку. Склади з продовольством і медикаментами. Вежі мобільних операторів і лінії електропередачі. Насосні станції та магістральний водопровід з резервного водосховища. Були спалені всі міські автобуси, підготовлені для евакуації населення. Місце зібрання надзвичайного штабу міських служб досить швидко дискредитувалося і також піддавалося обстрілу", - йдеться у повідомленні.

У міськраді Маріуполя додали, що саме зрадники-депутати з ОПЗЖ допомогли росіянам швидко паралізувати місто і створити гуманітарну катастрофу:

"Зараз пособники геноциду в Маріуполі активно сприяють створенню окупаційної адміністрації. Всі матеріали по колаборантам вже передані в СБУ".

Раніше повідомлялося, що Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити в ній Україну.

Блокада Маріуполя: що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, бої за Маріуполь йдуть з самого початку російського вторгнення в Україну. Війська РФ намагаються взяти під повний контроль територію України на південному сході, щоб забезпечити собі сухопутний коридор з ОРДЛО в окупований Крим. 

Омбудсмен Людмила Денисова зазначила, що російські окупанти вивозять українців до Росії та відбирають у них документи. Всього вже насильно депортували близько 400 тисяч українців, у тому числі і з Маріуполя.

Станом на 4 квітня у Маріуполі тривають вуличні бої, Російські загарбницькі війська завдали вісім авіаційних ударів. 

Вас також можуть зацікавити новини: