false

Проект Медіаоборона за підтримки депутатів Київської обласної ради запустив проект з відновлення зруйнованих будинків та інфраструктурних об'єктів у Київській області.

Про це повідомляють депутати Київської обласної ради на своїх сторінках у Фейсбук.

Проект називається "Повернись додому". Його завдання - оперативний збір інформації у жителів міст, сіл і селищ Київської області про пошкодження їхнього житла і майна від злочинних військових дій російських окупантів.

Відео дня

"Ми як недержавна організація безкоштовно допоможемо людям справедливо оцінити завдані збитки, зафіксувати їх, і в разі спору або незгоди з сумою оцінки державою, могти оскаржити і вимагати повну суму оцінки", - йдеться в офіційному релізі проекту.

Перший етап - зібрати вичерпні дані про ймовірні суми збитків, втрат. Другий етап - це вже складання реального бюджету на відновлення області і безпосередньо проектних і будівельних робіт.

Постраждалих українців просять заповнити форму в спеціальному чат-боті з відновлення житлового та інфраструктурного фонду Київської області www.t.me/Rebuildukrainebot

Щойно ситуація в Києві та області дозволить депутатам повноцінно працювати, вони обіцяють створити спеціальну комісію обласної ради, яка фіксуватиме матеріальні збитки, завдані російськими загарбниками під час війни, пояснили депутати Київської обласної ради.

"Ми будемо сприяти відновленню інфраструктури українських населених пунктів і зробимо все можливе, щоб створити людям умови для вирішення проблем, що виникли через вторгнення варварських російських військ".

Нагадаємо, раніше проект Медіаоборона заявляв про те, що збирає гроші на ремонт військової бронетехніки.