Триває російсько-українська війна / facebook.com/MinistryofDefence.UA

За минулу добу Збройні Сили України уразили три пункти управління та склад боєприпасів ворога. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook щодо оперативної інформації станом на 06:00.

Зазначається, що авіація Сил оборони за минулу добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських окупантів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, а також радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Втрати РФ в Україні - останні дані

З початку повномасштабного вторгнення РФ втратила 180 590 окупантів, з них 540 за 12 квітня, і понад 10 тисяч військової техніки. Водночас самі росіяни, за даними "злитих" документів Пентагону, підтверджують близько 110 тисяч убитими і пораненими.

Напередодні спецпризначенці ССО показали рідкісні кадри знищення ракетами HIMARS позиції автоматизованої станції постановки перешкод Р-330Ж "Житель".

Великих втрат ворог зазнає на Бахмутському напрямку. Російське командування не шкодує своїх солдатів і відправляє їх у справжні "м'ясні" штурми. Кадри наслідків однієї з таких атак показали бійці ЗСУ, що відбивали позиції окупантів.

Війна в Україні - актуальне

Попри високі втрати, російський агресор продовжує спроби наступати на чотирьох оперативних напрямках фронту - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Під Авдіївкою російська армія намагалася атакувати в напрямку Сєверного, одночасно обстрілюючи прилеглі населені пункти. На Мар'їнському напрямку українським захисникам довелося відбивати численні ворожі атаки поблизу самої Мар'їнки.

Як підкреслив Інститут вивчення війни, російська армія більше не здатна проводити кілька наступальних операцій паралельно і зосереджує зусилля на Бахмуті. 

Вас також можуть зацікавити новини: