РФ відправляє на війну в Україну непідготовлених посіпак, повідомив експерт / фото REUTERS

Російська Федерація відправляє в Україну непідготовлених мобілізованих, оскільки на фронті "катастрофічна ситуація з особовим складом".

Перша хвиля мобілізованих - "смертники", найближчим часом перші партії мають відбути на фронт, розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю журналісту і засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

"Вийшло так, що поки вони розносили повістки, вони припинили приховану мобілізацію. Військкомати не впоралися. Вони не змогли вирішувати два завдання одночасно", - зазначив співрозмовник.

Відео дня

Жданов додав, що "виникла пауза", і супротивник перестав перекидати на українську територію посіпак по лінії "прихованої мобілізації". За його словами, в той же час втрати Росії значно зросли у результаті контрнаступу України.

"На сьогоднішній день, якщо ми дивимося зведення втрат, то російські війська зазнають втрати десь в середньому до батальйону на добу, близько 500 осіб плюс-мінус. БТГ (батальйонна тактична група - Ред.) на добу. 10 діб - 10 БТГ. Це дивізія. Все, її немає. Її треба терміново поповнювати. Тому перша партія мобілізованих поїде на фронт. Їх просто кинуть в окопи, як у 1941 році", - додав співрозмовник.

Часткова мобілізація в РФ 2022 - найважливіші новини

21 вересня російський президент Володимир Путін говорив, що в цей день в РФ стартує часткова мобілізації військових, які знаходяться в запасі.

Глава Міноборони Сергій Шойгу заявив, що мобілізувати хочуть близько 300 тис. осіб. Пізніше в росЗМІ з'явилася інформація, що до лав армії можуть потрапити понад мільйон осіб.

Після цього в мережі не раз повідомляли, що повістки отримують не тільки військові, які перебувають у запасі.

У Дагестані проходили потужні протести проти мобілізації, поліція застосувала силу проти учасників акцій, були затримані понад 100 осіб.

За відомостями західних ЗМІ, після того, як Путін оголосив мобілізацію в Росії, понад 200 тисяч людей вже покинули країну.

Вас також можуть зацікавити новини: