На Чернігівщині окупанти захопили відділ поліції /фото REUTERS

В прикордонному селищі Ріпки на Чернігівщині загарбники захопили місцевий відділ поліції, застреливши при в'їзді в населений пункт беззбройного місцевого жителя.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Державної прикордонної служби України у Facebook.

"Терор і мародерство - в прикордонні Чернігівщини загарбник нав'язує окупаційний режим. В прикордонному селищі Ріпки загарбники захопили місцевий відділ поліції, застреливши при в'їзді в населений пункт беззбройного місцевого жителя", - наголошується у дописі.

Відео дня

Прикордонники зазначають, що ворожі солдати вже відібрали у місцевих жителів трактор та вантажівку "Камаз", а також розграбували два продовольчі магазини. Вночі техніка агресора їздила вулицями та прожекторами засліплювала вікна жителів.

"За наявною інформацією, на загальний збір містян, який відбувся біля Ріпкинської Свято-Миколаївської церкви, прибула колона військової техніки з позначкою "О". Представник загарбників, який назвався полковником поліції, почав диктувати людям свої порядки. У разі непокори погрожував застосувати силу, аж до розстрілу селища артилерією. Вимагав віддати усю вантажну техніку та проголосив комендантську годину", - йдеться у повідомленні.

Крім того, представник загарбників заборонив місцевим збиратися, знімати військову техніку, наближатися до поліцейського відділку.

"Містяни на пропозиції загарбників не приставали, співали гімн і виказували свою патріотичну позицію. Вони показували зайдам фото та відео з мережі, як ворога зустрічає українське військо. На це інтервенти заперечували, що втрати в них значно менші", - розповіли у ДПСУ.

Зазначається також, що особа, яка назвалася полковником поліції, сказала, що доповість керівництву про несприйняття місцевим населенням окупації.

"Натомість почав перемовини з жителем міста, який до 2010 року був начальником поліції Ріпок. Містяни вказаній особі жодних владних чи переговорних повноважень не делегували", - мовиться у дописі.