Російські окупанти застосували також протитанкові гармати "Рапіра" / фото - УНІАН

12 липня російські окупанти вчинили на Донбасі зухвалі обстріли по цивільних та обстріляли з важких мінометів житлові будинки.

Як повідомляє ТСН, вранці бойовики з важких мінометів 120 та 82 калібрів поцілили по житлових будинках села Тарамчук, що у Мар'їнському районі Донецької області. Російські окупанти застосували також протитанкові гармати "Рапіра".  

"Вогонь вівся безпосередньо по населеному пункту, все зафіксовано працівниками СЦКК і наразі підрозділ ДСНС починає ремонтувати пошкоджену інфраструктуру" - повідомив прес-офіцер ЗСУ Євген Алхімов.

Внаслідок влучань снарядів та мін пошкоджені три будинки і трансформатор. Дивом ніхто із цивільних не постраждав. Про обстріли повідомили у 28 бригаді. Це селище вперше за п'ять років обстріляли з важких калібрів. Зараз Тарамчук повністю знеструмлений, вщент пошкодженні покрівлі, стіні та вибиті шибки у будинках. Внаслідок обстрілів уся територія довкола у суцільних вирвах, на місці працюють спостерігачі моніторингової місії Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

Раніше Уніан вже повідомляв, що 11 липня бойовики РФ на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат серед українських військових немає.

Також Вас можуть зацікавити новини: