Олег Батурин / фото з особистого архіву друзів журналіста

У Каховці (Херсонська область) сьогодні ввечері зник місцевий журналіст Олег Батурин. Колеги підозрюють, що його викрали окупанти. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на дружину журналіста.

За її словами, приблизно о 16:00 Батурину зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста.

"Десь о 16:30 Олег пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи. Обіцяв повернутися через 20 хвилин. Але не повернувся", — розповіла вона.

За повідомленням у місцевих чатах, приблизно о 16:50 біля автостанції помітили російських військових.

Батурин працює журналістом газети "Новий день". Зазначається, що у Каховці на постійній основі немає російських військових, однак сусіднє місто Нова Каховка окуповано, і там наразі триває спроба створити військово-цивільну адміністрацію, підконтрольну росіянам.

Водночас, колеги журналіста у своїх дописах в соцмережах припускають, що журналіста викрали за його позицію.

Війна Російської Федерації проти України

  • Нагадаємо, 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.