Лише через 30 днів рідним вчительки дозволили передати їй одяг та продукти / фото - REUTERS

На окупованому Донбасі бойовики так званої самопроголошеної "ДНР" взяли у полон вчительку. Жінку нібито підозрюють у шпигунстві, а її донька вже пів року не може навіть почути її голос. Вчителька їхала у Горлівку з Києва до своєї літньої матері.

Про це донька вчительки написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами жінки, її життя розділилося на "до та після", адже вона не бачила свою матір вже майже пів року. У 2014 році її мама виїхала з Горлівки до Харкова, згодом вона перебралася у Київ. Проте у рідному місті, яке нині знаходиться під окупацією, у вчительки залишилася її старенька мати, яку не вдалося вивезти. 

Відео дня

"В липні цього року обставини склалися таким чином, що комусь із нас потрібно було їхати в Горлівку до бабусі. Поїхала моя мама – Шило Наталя Анатоліївна. Як сотні і тисячі їздять в той бік щодня. Тільки їй не пощастило", - розповіла донька вчительки.

Читайте такожПішов на поправку: медики дивом врятували бійця із майже несумісною з життям травмою (відео)Вона востаннє чула голос мами саме у той день, коли та поїхала на окупований Донбас. Після цього жінці вже ніхто не міг додзвонитися. Її донька дізналася про затримання від перевізника.

"Моя бабуся сиділа тоді весь вечір біля під’їзду свого будинку, а я, як могла, вмовляла її піти додому: "Не чекай маму. Вона сьогодні не приїде". Вона не приїхала досі", - написала донька жінки, яка потрапила у полон.

Лише через три дні з донькою зв'язалися бойовики. Вони подзвонили та сказали, що вчительку підозрюють у шпигунстві. Родина жінки дуже переживала, проте мала надію, що все вирішиться. Проте ситуація не поліпшилася.

Жінку перевели до слідчого ізолятора, лише через 30 днів рідним вчительки дозволили передати їй одяг та продукти. Навіть через місяці її не відпустили. Донька звернулася до усіх, хто зможе допомогти її мамі та усім полоненим.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Денісова розповіла, скількох українців незаконно утримують в ОРДЛО. Окупаційна влада блокує переговори про обмін з весни 2020 року.

Також Вас можуть зацікавити новини: