ЗСУ отримують локальні перемоги на фронті / фото facebook.com/General.Pavlyuk

Військовослужбовець ЗСУ Юрій Федоренко заявив, що Сватове у Луганській області буде звільнено від окупантів.

Завдяки похолоданню земля промерзає, що дає можливість ЗСУ переміщуватись більш активно, сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

"На Сватівському напрямку триває робота щодо просування вперед та формування вигідних позицій для розвитку контрнаступальних дій ЗСУ. Зараз українським захисникам вдається здобувати локальні перемоги, щоб сформувати загальний задум", - додав Федоренко.

Відео дня

За словами бійця, українські захисники не будуть знижувати темп у зимовий період, адже для продовження боїв є ресурс та підготовка особового складу.

"Жодна позиція ЗСУ на Сватівському напрямку не була залишена. Поза Сватовим противник будує другу лінію оборони, бетонуючи її. Тому що у російського керівництва є розуміння, що Сватове буде деокуповано й невдовзі там замайорить український стяг", - підсумував він.

Ситуація на Донбасі

В огляді аналітиків ISW вказується, що з настанням зими умови на сході України стають сприятливішими для швидших темпів військових операцій у кілька майбутніх тижнів. 

Раніше вони повідомляли, що  українські воїни посилили контрнаступ по всій лінії фронту та в районі траси Сватове-Кремінна.

3 грудня президент Володимир Зеленський розповів, яка ситуація на фронті. За його словами, "найбільш гаряче, найбільш болісно" зараз на Донеччині. 

Вас також можуть зацікавити новини: